miercuri, 17 februarie 2010

Mini Cakes Cu Frisca

Timp de preparare:1 ora 50 de minute
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 6 oua
- 1 cana de faina
- 1 cana de zahar
- 1/2 ceasca de ulei
- sare
- esenta vanilie, scortisoara, coaja de lamaie sau portocala
Pentru crema de ciocolata:
- 500 ml lapte rece
- 3 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
-3 - 4 linguri de pudra de cacao
Pentru topping:
- 250 ml frisca, ciocolata rasa, fructe din dulceata
Mod de preparare:
Pandispan:
Se bat ouale cu zaharul, pana se fac spuma. Se adauga uleiul, sarea si apoi faina, pana se incorporeaza complet. Se imparte compozitia in 2 parti egale.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preinclazit. Dupa ce se crapa putin compozitia, se lasa in cuptor la foc potrivit. Clasica scobitoare pentru test e nelipsita. Se procedeaza la fel si cu a doua cantitate de amestec.
Crema de ciocolata:
Se toarna intr-un vas toate ingredientele. Se amesteca la rece, si apoi la foc moale, 10 - 15 minute, pana la omogenizare completa. Se adauga 2 - 3 linguri de unt. Se da la rece.
Montaj: Se portioneaza foile de pandispan in forme identice ca marime. Pe o bucata se aplica crema de ciocolata, se adauga si cealalta bucata de pandispan. Se lasa 10 - 15 minute la frigider. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau fructe (ciresi amare, visine din dulceata).
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...