Ati facut de multe ori placinte, prajituri sau alte preparate cu mere. Cojile le-ati aruncat. Ei bine, va dau o idee la ce se pot folosi.
Ingrediente:
Coji de la 2 kg mere, merele sunt deja in placinta
2 - 3 linguri de zahar pudra
1 - 2 lingurite de scortisoara pudra
1 lamaie
Mod de preparare:
Merele se spala foarte bine in jet de apa rece. Se curata de coaja.
Cojile se lasa sa se scurga de apa. Se stropesc cu cateva picaturi de lamaie. Se pun apoi intr-o tava, acoperita cu hartie de copt. Zaharul se amesteca cu scortisoara si cu acest amestec se pudreaza cojile folosind o sita de ceai. Se acopera cojile cu o folie de aluminiu, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Se tin la cuptor, 20 - 30 de minute, functie de cuptorul dvs.
Se scot din cuptor cand s-au rumenit suficient. Se lasa sa se racoreasca.
Se pastreaza intr-un vas acoperit, din sticla sau portelan.
Se pot folosi la aromarea bauturilor calde / ceai, lapte sau poate le gasiti si alte destinatii.
Ingrediente:
Coji de la 2 kg mere, merele sunt deja in placinta
2 - 3 linguri de zahar pudra
1 - 2 lingurite de scortisoara pudra
1 lamaie
Mod de preparare:
Merele se spala foarte bine in jet de apa rece. Se curata de coaja.
Cojile se lasa sa se scurga de apa. Se stropesc cu cateva picaturi de lamaie. Se pun apoi intr-o tava, acoperita cu hartie de copt. Zaharul se amesteca cu scortisoara si cu acest amestec se pudreaza cojile folosind o sita de ceai. Se acopera cojile cu o folie de aluminiu, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Se tin la cuptor, 20 - 30 de minute, functie de cuptorul dvs.
Se scot din cuptor cand s-au rumenit suficient. Se lasa sa se racoreasca.
Se pot folosi la aromarea bauturilor calde / ceai, lapte sau poate le gasiti si alte destinatii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu