Timp de preparare: 1 ora, fara timp de congelare
Ingrediente:
200 g zahar
250 ml lapte
2 oua
500 ml frisca
8 ml extract de vanilie
15 ml suc de lamaie proaspat
Topping: bomboanne de ciocolata si sirop de visine
Mod de preparare:
Puneti intr-un vas zaharul, laptele si cele 2 oua. Puneti pe foc, amestecand incontinuu, pana cand mixtura e suficient de groasa (ramane un strat subtire pe spatele lingurii), aproximativ 10 - 20 de minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Intr-un vas amestecati frisca cu un mixer. Adaugati esenta de vanilie si sucul de lamaie. Turnati frisca peste mixtura care s-a racit intre timp. Puneti la congelator pentru 8 - 10 ore.
Puteti turna inghetata in pahare de plastic, de dimensiuni medii. Dupa congelare, scoateti inghetata din pahare si o serviti in farfurii de desert. Puneti deasupra o bomboana de ciocolata si decorati farfuria cu sirop de visine, care a fost tinut in prealabil in frigider, pentru a ii creste consistenta.
miercuri, 17 februarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Comentarii
Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu