miercuri, 17 februarie 2010

Vitamine vs Vitamine


Vitaminele reprezinta o clasa de substante organice complexe, indispensabile organismului uman si care indeplinesc un rol esential in functionarea normala a acestuia. Vitaminele nu au valoare energetica, dar prezinta rol regulator in toate functiile organismului nostru.
Vitaminele sunt componente esentiale pentru evolutia normala a proceselor metabolice. Ele exercita actiuni de reglare a functiilor celulare si intervin in utilizarea energiei. Sunt indispensabile cresterii normale si manifestarii proceselor vitale ale organismului.
Vitaminele sunt substante necesare organismului in cantitati foarte mici, pe care acesta nu le poate sintetiza pe masura necesitatilor sale si din aceasta cauza trebuie sa le primeasca din mediul ambiant prin alimentatie. Vitaminele sunt necesare pentru un proces normal de crestere, digestie, indeplinirea functiilor cerebrale si sporirea rezistentei la infectii. Astfel, in circuitul sanguin trebuie sa existe in permanenta o cantitate optima de vitamine.
Sursa principala de vitamine o reprezinta plantele si produsele acestora. O alta sursa de vitamine o constituie flora bacteriana localizata la nivelul intestinului gros, in timp ce unele pot fi produse de organismul uman.
O alimentatie bogata in legume si fructe ne ajuta sa mentinem nivelul vitaminelor din organism in limite normale. Salatele de legume si cele de fructe, cocktail-urile de sucuri naturale proaspat preparate ne vitaminizeaza si ne energizeaza organismul. Acordati zilnic 10 minute pregatirii unui astfel de preparat si veti observa foarte curand efectele pozitive ale vitaminelor naturale.
Bookmark and Share

1 comentarii:

Mari spunea...

Zilnic mananc fructe sau beau un suc sau un compot! Asta ma ajuta sa nu contactez usor racelile pe timpul iernii.
Bune sfaturi, Adi!

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...