sâmbătă, 5 iunie 2010

Lassi - bautura indiana

Lassi este o bautura racoritoare pe baza de iaurt si originara din zona de nord a Indiei.
Varianta clasica a retetei nu contine zahar, ci doar putina sare si condimente. Dar varianta indulcita, cu fructe si zahar, este mai cunoscuta.
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente: pentru 2 - 3 portii
- 1 1/2 cana iaurt
- 3 linguri de smantana - optional
- 1/2 - 1 cana de fructe, dupa preferinta
- 5 - 6 linguri de zahar
-8 - 10 cuburi de gheata
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele, fara cuburile de gheata, in blender. Mixati bine. Adaugati cuburile de gheata pe rand, si mixati cate putin, cat sa se sparga cuburile.Turnati in pahar si serviti imediat.Pahar de prezentare: Highball ( 300 ml capacitate).
Se recomanda fructele: mango, papaya, capsuni si pepene. Daca eliminati zaharul si fructele, obtineti Lassi simplu, in care adaugati cateva seminte de chimen.
Bhang Lassi este o varianta pe care o intalnim la festivalul religios Holi, si care contine extract de canabis si migdale.
Tot ca optiuni sunt sofranul si menta.

Lassi - bautura indiana on Foodista
Bookmark and Share

3 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Hmmmmm ce bunatate ! Dar fara smantana si cu iaurt degresat, se poate ?

Unknown spunea...

De ce nu ? Trebuie incercat ...L-am preparat ca in reteta si este super OK.

Mari spunea...

Cred ca e delicios!

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...