vineri, 11 iunie 2010

Reiki - Terapia Prin Lumina

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină“ (terapii alternative) eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţă, rasă, apartenenţă socială. Cum în lume există numeroase şcoli şi foarte buni maeştri de la care se poate primi iniţierea/acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanţă“ către care se tinde), prezenţa acestui sistem de terapie şi cunoaştere în bagajul celui care doreşte să-şi trateze trupul şi sufletul este necesară.
Nu există nici un fel de dovezi ştiinţifice pentru existenţa ki-ului sau a vreunui mecanism care să-l poată manipula. O revizuire sistematică a unui test clinic aleatoriu care a avut loc în 2008, nu a susţinut eficacitatea „tratamentului” reiki sau a recomandărilor pentru folosirea reiki în tratarea vreunei condiţii.

 Principiile Reiki

Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere şi gest de compasiune, este arhetipală.
Fondatorul Reiki-ului aşa cum îl ştim astăzi este Mikao Usui, care a trăit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX.


Gradele Reiki



Gradul I: după iniţiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Poziţiile de punere a mâinilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.


Gradul al II-lea: după iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curăţarea şi energizarea mâncării, dar şi trimiterea luminii la distanţă, crearea câmpurilor de protecţie.


Gradul al III-lea - sau profesor -: după iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se "sare" si se trece direct la maestru.
Maestru: după iniţiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora iniţieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor..
După fiecare iniţiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-şi facă autotratament zilnic şi să practice un regim de viaţă cât mai echilibrat şi cu un meniu lacto-vegetarian.



În timp, au apărut numeroase sisteme Reiki. Unele recuperează tehnici şi simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experienţa înnoitoare a maeştrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki tradiţional au apărut şi sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.

Simbolurile Reiki tradiţionale


Cho Ku Rei: simbolul puterii – „Pune puterea aici!“
Concentrează şi amplifică energia.

Sei He Ki: simbolul mental-emoţional – „Spiritul şi omul sunt împreună“
Deschide chakre, câmpuri, dimensiuni.

Hon Sha Ze Sho Nen: simbolul de distanţă – „Fara trecut, prezent sau viitor“
Permite transmiterea la distaţă a energiei.

Dai Ko Myo: simbolul de maestru – „Marea Lumină Strălucitoare“
Deschide către sursa de Lumină universală.
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...