vineri, 11 iunie 2010

Terapii complementare


Terapii complementare
Acupunctura - presopunctura
Metode vechi, practicate in orient (China antica) cu aproximativ 3000 de ani i.Hr. sint si acum nu numai actuale, dar chiar si in voga in special in America si vestul Europei.

Apiterapia
Apiterapia utilizeaza produse care pot fi gasite intr-un stup de albine: miere, propolis, laptisor de matca, ceara, polen.

Aromoterapia
Se bazeaza pe folosirea uleiurilor aromate, extrase din plante, care influenteaza echilibrul psihic, emotional si spiritual.
Bioplasmoterapia
Bioplasmoterapia este o metoda noua, o terapie energetica neconventionala, fara substante chimice, fara conectare la vreo alta sursa de curent electric sau magnetic (conventionali); fara intepaturi si fara contraindicatii si deci fara efecte secundare. Prudenta doar la gravide si la cei cu pace-macker (aparate electrice cardiace).

Chiroterapia
Chiroterapia se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si prevenirea disfunctiilor sistemelor osos si muscular si a efectelor acestora asupra sistemului nervos.

Crioterapia
Crioterapia presupune intrarea intr-o camera unde sunt 110° C, pacientul fiind imbracat doar in costum de baie, sosete, manusi si purtand o protectie pentru gura si urechi.

Dendroterapia sau proprietatile terapeutice ale copacilor
Cercetarile ultimilor ani au aratat ca tratarea bolilor cu ajutorul dendroterapiei (terapie prin intermediul copacilor) nu este un lucru foarte simplu. S-a dovedit ca in unele regiuni copacii influenteaza intr-un fel omul, iar in altele, acelasi copac are efecte diferite.

Dietoterapia
Dietoterapia utilizeaza alimente, fie in starea lor naturala, fie prelucrate, ca remedii impotriva diferitelor afectiuni.

Fototerapia
Fototerapia consta in expunerea la lumina naturala sau artificiala. Se utilizeaza in tratamentul depresiilor si tulburarilor afective sezoniere si consta in asezarea persoanei in fata unei lampi fluorescente cu intensitate crescuta, dimineata, intre jumatate de ora si doua ore.

Gemoterapia
Gemoterapia este o metoda de vindecare ce utilizeaza extracte de tesuturi vegetale proaspete, aflate in faza de crestere: muguri si mladite verzi.

Hirudoterapia - folosirea lipitorilor in scopuri terapeutice
Hirudoterapia, hirudoreflexoterapia (tratamentul cu ajutorul lipitorilor prin folosirea unor puncte reflexogene) este un mijloc terapeutic incercat de foarte multe secole in practica medicilor de orice specialitate. Daca stramosii nostri foloseau lipitorile (hirudo medicinalis) numai pentru normalizarea presiunii singelui, in cazul comotiilor cerebrale, al traumelor, pentru inlaturarea deochiului, a blestemelor, pentru calmarea acceselor de isterie, in zilele noastre spectrul afectiunilor care sint tratate prin hirudoterapie a fost marit considerabil.

Hipnoterapia
Daca vreti sa renuntati la fumat, la consumul excesiv de alcool, daca vreti sa alungati stresul, oboseala etc. si v-ati saturat de tratamentele obisnuite, apelati la o terapie care va solicita capacitatile interioare de insanatosire: hipnoterapia. Hipnoterapia este tratamentul prin hipnoza, adica printr-o stare de somn partial provocata artificial prin sugestie de catre hipnoterapeut.

Meloterapia
De-a lungul vremurilor s-a observat efectul binefacator al muzicii cu sonoritati placute si mai mult decit atit la unele persoane dotate, trairi fantastice asemanatoare cu cele din lumea basmului, extraterestre, paranormale exprimate intr-un limbaj actual.

Cromoterapia
De multa vreme omul a fost comparat cu macrocosmosul, in modul cum este el alcatuit: cerul gindirii lui - creierul si neuronii ca niste stele cu care se aseamana pina si ca forma (morfologic). Arterele si venele, vasele limfatice ar fi ca niste riuri ce strabat toate formele de relief, chiar urca datorita unui motor care functioneaza si in timpul somnului - INIMA - care nu inceteaza pina la moarte. Singele are culoarea rosie, limfa galbena, bila din vezica biliara verde etc. Deci si in interiorul nostru exista culori!

Rasul este un bun medicament
Gimnastica, generata prin ris, maseaza organele, stimuleaza functiile acestora si amelioreaza circulatia oxigenului, declansind buna dispozitie si euforia. Specialistii considera ca risul este o gimnastica interna, echivalenta cu o sedinta de dans. Se spune ca oamenii bolnavi care rid din tot sufletul se vindeca mai repede decit cei tristi. 
Sursa:http://www.netmedic.ro/terapii-complementare/
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.                                                      
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...